Fülemüle csoport


A 2020-2021-es nevelési évben  kiscsoport„Belebújunk maskarába, úgy megyünk a jelmezbálba…”

 

Igyekeztünk a Fülemüle csoportban is elűzni a telet. Egész héten hangolódtunk a pénteki jelmezbálra. Pöttyöset, csíkosat festettünk, papírfánkot díszíttettünk. A hét utolsó napján mindenki, ha legalább egy kis ideig is, de jelmezbe öltözött, és lelkesen mondogattuk, hol halkan, hol hangosabban:  

                                  „ Jer ,jer kikelet,seprűzd ki a hideget…”

Szobros játékot játszottunk zenére, színes lufikkal tornáztunk. Farsangi zenére közösen, és párban is táncoltunk. Mókás édesség, sósság evő, és szörpivó versenyt is rendeztünk. Nagyon jó kedve volt a Pókembernek, Tűzoltó Samnek,

Piroskának, Elzának, Annának, Másának, Katonának, Pingvinhölgynek, Pingvin úrnak, Batmennek, Csigának, Hidroplán Tűzoltónak, Marshallnak, Madárnak.

 

 

  

Karácsonyi ünnepség


Első Karácsonyunkat meghitten, családias hangulatban megünnepeltük a kiscsoportunkban. Közösen terítettük az asztalokra az ünnepi terítőt, gyertyával, fenyőággal, tobozzal tettük még ünnepélyesebbé. Kézen fogva, körbeállva az adventi koszorúnkat, énekeltük a karácsonyi dalainkat, és mondtuk el a mondókánk segítségével karácsonyi jókívánságainkat. A karácsonyi angyalok varázscsengettyűvel jelezték, hogy meglepetést rejtettek el a gyerekeknek a Fülemüle csoportban. Az egész napunk karácsonyi hangulatban telt, ünnepi asztalnál ebédeltünk, és az új meglepetés játékokkal játszottunk, az ünnephez kapcsolódó dalokat hallgatva. A pihenőidőben is világítottak a karácsonyi fények, és békésen pihentek a nap izgalmában kellemesen elfáradt kiscsoportosok.
Kedves Szülők!


A Mikulás a Fülemüle csoportba is ellátogatott. Már nagyon izgatottan vártuk, lelkesen ragasztottuk, és festettük a piros csizmákat, és kesztyűket, díszítettük a csoportszobánkat.

Minden kisgyermek egész évben nagyon jó kisgyermek volt, így hát mindenki megkapta a várva várt csomagot. A Mikulásnak nagyon tetszett a gyerekek éneke; Az itt kopog, ott kopog… és a Télapó itt van… Verset is mondtunk; Czeglédi Gabriella: Jön a Mikulás –t.

Olyan ügyesen köszöntötték a nagyszakállút, hogy igazán meghatódott, és azt mondta, régen találkozott ilyen ügyes kiscsoporttal. Kedves öreg Mikulás, jövőre is várunk!
Márton nap a Fülemüle csoportban…

Egész héten a jeles naphoz kapcsolódó tevékenységeket játszottuk a gyerekekkel.

A kukoricamorzsolás mindennapos volt, csak úgy peregtek a kukoricaszemek, és nem csak a kosárba. A kisautó és kisvonat is ezeket szállította a megépített tóban úszkáló libáknak. Énekeltük, és eljátszottuk a Kukorica kása népi játékot, ami nagyon tetszett mindenkinek.

A jeles napon, az előre elkészített, csillagokkal díszített lámpásokkal, melyekben  led mécses égett, énekelve (Egyél libám…) körbesétáltuk a folyosót, még az emeletre is fellátogattunk. Megismerkedtünk Márton legendájával, a jószívűség fogalmának jelentésével. Megbeszéltük, a fény és sötét különbségét. Liba bábot készíttettünk, és mondókáztunk (Száz liba… Paradicsom paprika…) a segítségével. Jövőre, mikor már nagyobbak leszünk, újabb tartalmakkal, élményekkel folytatni szeretnénk a Márton napi megemlékezést.

                                                          „  NOVEMBERBEN , MÁRTON  NAPJÁN

LIBA GÁGOG, ÉG A  KÁLYHÁN

AKI LIBÁT NEM ESZIK

EGÉSZ ÉVBEN ÉHEZIK”


                                    Képtalálat a következőre: „libák rajz” | Disney characters, Diy and crafts, Character


                                                    Kedves Szülők!


Az óvodánk hagyománya szerint, november 11-én, délelőtt, Márton napi megemlékezés lesz csoportonként az intézményünkben, sajnos a jelenlegi helyzet miatt, csak a gyerekek részére. Már a jeles eseményt megelőző napokban, libás mondókákkal, énekekkel, kapcsolódó játékokkal ismerkednek a gyerekek, az életkoruknak megfelelően. Mese formájában hallgathatják Márton legendáját, ismerkedvén a jószívűség, jótett fogalmával. Közösen készített lámpások, és liba bábok teszik még érdekesebbé a várt napot. A lámpásokkal az időjárástól függően körbesétálunk az óvoda épülete körül, és a benti helyiségekben. Kukoricát is morzsolunk, hogy jóllakjanak a kis libák.

A készített lámpásokat délután a gyerekek hazavihetik.

Reméljük emlékezetes élmény lesz ez a nap, minden résztvevő számára.
Sorelválasztók, őszi faleveles | Neked hoztam


A 2020/21-es nevelési évben kiscsoport

„Minden gyermek egy megismételhetetlen csoda, és a hozzá vezető útnak is csodának kell lennie.” (Erich Fromm)    

Osváth Erzsébet :  Fülemüle

Lombos ágon fülemüle

Nézegetem ,hol a füle

Barna tollát látom, látom,

De a fülét nem találom.

Bánom is én hol a füle

csak szóljon a fülemüle.

A befogadás ideje alatt elsődleges célunk, hogy a gyermekek szeretve, és biztonságban érezzék magukat! Mottónk:” Minden gyermek egyedi”, ezért is fontosnak tartjuk már az első perctől kezdve az egyéni személyes kapcsolat kialakítását, a reggeli megérkezéskor a személyre szóló egyéni perceket. Mivel szeretjük a vidámságot és a hangos nevetést, gyakran fogunk ölbéli-, lovagoltató- és ujjmondókát játszani a kicsikkel. Sokat fogunk rajzolni, festeni, és természetesen gyurmázni. A babakonyhában kedvükre főzőcskézhetnek a gyerekek, az építőszőnyegen sínekből pályát építhetnek a vonatoknak, duplo-ból pedig a képzeletüknek megfelelő házikókat, épületeket készíthetik el. Szeretnénk sokat puzzle-ni, egyszerű társasjátékokkal játszani.

Sok játékos tevékenységgel, mozgással, zenével, dalosjátékokkal, versekkel, mesékkel, drámajátékokkal színesítjük majd az óvodai mindennapokat. A gyermekeknek játék közben komplex lehetőségeket kínálunk, hogy ismereteiket tapasztalataik útján bővíthessék. A gyermekek egészsége érdekében hangsúlyos szerepet kap mindennapjainkban a szabad levegőzés, az udvari játék, melyet biztosítunk óvodásaink számára az egész tanév folyamán. Fontosnak tartjuk a családokkal való jó kapcsolat kialakítását, mert hisszük, hogy csak együtt lehet igazán eredményes munkát elérni!

                        Szeretettel:     Edina néni


Galéria