Szülők írták

Kedves Szülők!


Itt is szeretném megköszönni Önöknek az elmúlt 10 hétben végzett fáradhatatlan munkájukat. Köszönöm, hogy megtiszteltek bizalmukkal és őszintén megírták véleményüket.

Korfanti Andrea-gyógypedagógus


„Szülők írták”

 

"A hosszúra nyúlt karanténos időszakban az online feladatok segítségével kapcsolat tartás valósulhatott meg gyermekünk és az óvoda/fejlesztés között. Nem volt mindig könnyű feladat átvenni szülőként a Fejlesztő szerepét is, de ha ez a digitális kapocs nem lett volna, mi is, gyermekünk is sokkal jobban éreztük volna az óvoda, illetve a fejlesztések hiányát. Köszönjük ez úton is a sok érdekes, hasznos, személyre szabott feladatot! " 


„Az ovi zárása után nagyon kétségbe estem, hogy milyen hatással lesz kisfiamra, hogy elmaradnak az általános ovis és gyógypedagógiai foglalkozásai, amiket úgy szeret, és amiktől látványosan fejlődött. Hála Vera néninek és Andi néninek gyorsan megérkezett a segítség online. Az elején nehéz volt az otthoni feladat megoldás, de idővel belejöttünk az oviidőbe. Ebben sokat segítettek a nagyon jól összeállított feladatsorok. Eddig is tudtam, hogy kisfiam nagyon szerencsés az óvodája miatt, most is nagyon jó érzés volt, hogy fogták a kezét ebben a nehéz időszakban is.”


„A legjobb volt, hogy együtt lehettünk sokat játszottunk, végre elkezdte nézni a kisfiam a diafilmeket. Bár csak 8 órától 12 óráig volt oviba, így nem sok változás történt az életünkben. Szerettük a sok feladatot bár némelyik nehéz volt a kisfiamnak, azokat nem csináltuk meg. Igyekeztem ezeket a feladatokat behelyettesíteni valami mással.”


„A karantén heteiben az emailben az óvodákból kapott ötletekben, feladatokban nem szűkölködünk, ellenkezőleg, kénytelenek vagyunk válogatni közülük, mert mindent képtelenség lenne feldolgozni. Az óvónők (mindkét óvoda mindkét óvónője) hetente több alkalommal küld anyagot, melyben egyrészt részletesen leírják a szülők számára, mi lett volna az óvodai foglalkozás témája az adott héten/napokban, másrészt küldenek verseket, rövid meséket, youtube-mesevideókat és kézműves alkotásokhoz fényképes ötleteket. Hozzánk gyakorlatilag naponta érkezik ilyen levél, melynek feldolgozása kb. napi 2 órát venne igénybe. Andi feladatlapjait hétről hétre két példányban nyomtatjuk és a napirendünk részévé vált, hogy mindkét nagycsoportos gyermekünk "feladatozik". Ez nekünk az iskolára való készülésben fontos, hogy feladattudatuk fejlődjön, illetve megtanuljanak magukra, mint nagy iskolásokra tekinteni. Óriási segítség számunkra, hogy nem nekünk kell megfelelő feladatokat vadászni a neten és az is sokat számít, hogy a gyerekek nem a mi kedvünkért, hanem Andi néni kedvéért dolgoznak, illetve azért, mert "kell". Andi néni érezhetően nagy gonddal állítja össze a gyermek számára a legoptimálisabb fejlesztő feladatsort, amilyet mi valószínűleg nem tudnánk. Az is nagyon jó, hogy figyel arra, hogy a leveleiben mindig legyen, a nehezebb vagy kevésbé szeretem feladatok mellett a gyerek számára érdekes, játékos anyag is, ami jutalomként működik. Gyermekünk nagyon szereti a wordwall onlájn játékos feladatait, pl. szívesen kirakózik, amire offlájnban nem hajlandó. Mindegy neki, mi a feladat tartalma, számítógépen bármit szívesen megold, de ha személyes, amit Andi gyakran készít, az mindig nagy örömet okoz. A bezártság egyik előnye, hogy a gyerek sokat fejleszti az informatikával kapcsolatos készségeit. Ebben Andi feladatai rendkívül hasznosnak bizonyulnak! Az Indie kutyussal kapcsolatos anyagoknak pedig azért örülünk nagyon, mert gyermekem nagyon szereti Indie-t, így a vele kapcsolatos képek, szövegek, játékok egyrészt különösen nagy örömet okoznak neki, másrészt fenntartják az óvodához, az óvodai mindennapokhoz való kapcsolatot.”