Eljárásrend újranyitáshoz

F E L H Í V Á S

Kedves Szülők!


A 2015/2020 (V.20.) Korm. rendelet és Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzatának közleménye alapján 2020. június 2-tól intézményünkben az alábbi eljárásrend érvényes az óvodai ellátásra.


A jelenlegi új vírus járvány cseppfertőzéssel, direkt módon terjed, a legnagyobb veszélyt tehát a megbetegedett köhögő, tüsszögő ember jelenti. Ezért az elsődleges és legfontosabb megelőző intézkedés, hogy az óvodába kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermekek jöhetnek! Krónikus beteg és asztmás gyermekeknek a jelenlegi helyzetben nem javasolt az óvodába járás.

 

A biztonságos óvintézkedések érdekében az alábbi idősávok állnak rendelkezésre a gyermekek érkezéséhez és haza bocsájtásához:


   Reggel:          06.30 – 09.00

 Ebéd után:     12.30 – 13.00

Délután:         15.30 – 17.30


Időjárástól függően történik a gyermekek épületben vagy udvaron való fogadása, illetve haza engedése.

 

Az óvodai tartózkodáshoz az alábbiakat kérjük:

 

-      Tiszta benti és udvari ruha, ami nem lehet azonos az utcaival, ruhazsákban vagy táskában tárolva.

-      Délutáni pihenéshez pizsama, ruhazsákban vagy táskában tárolva.

 

-      A gyermekek otthoni játékot nem, csak az alvós játékát hozhatják be magukkal.

-      Otthonról hozott ágyneműt nem fogadunk! A gyermekek kizárólag óvodai ágyneműben töltik pihenő idejüket, ami heti két alkalommal kerül fertőtlenítésre, mosásra, vasalásra benn az óvodában.

 

Az óvoda Wass épületében 3 csoport, Fráter épületében 2 csoport kezdi meg működését, igazodva a gyermekek létszámához, illetve a dolgozók szabadságolási rendjéhez, ami a csoportszervezési elvek szerint változhat.

 

A délutáni időszakban a fertőzés kockázatának csökkentése érdekében lehetőleg azok a gyermekek vegyék igénybe a délutáni pihenést, akiknél a felügyelet nem megoldható.


A szülők számára az óvodapedagógusokkal, óvodapszichológussal, gyógypedagógussal, óvodatitkárral és intézményvezetővel való kapcsolattartás elsősorban online formában történik, azonban sürgős ügyintézéshez, problémakezeléshez, előre megbeszélt időpontban, személyes találkozásra is van lehetőség a megfelelő biztonságos óvintézkedések betartásával.


Az intézményben kiemelt figyelmet fordítunk a dolgozók személyi higiénéjének betartására, valamint fokozott napi fertőtlenítő takarítással, egészségügyi intézkedésekkel garantáljuk az óvodai ellátást ebben a kritikus időszakban!

A csoportszobákban biztosítjuk a folyamatos szellőztetést, mindemellett az udvari tevékenységet részesítjük előnybe, időjárás függvényében.

 

Közös érdekünk és felelősségünk, hogy koronavírusos megbetegedés vagy egyéb betegség gyanúja esetén feltétlenül jelezzék ezt az intézményvezetőnek!

 

Amennyiben bármilyen felső légúti vagy más típusú betegség tüneteit észlelik a gyermeken a dolgozók a nap folyamán, a szülőt haladéktalanul értesítjük és a gyermek kizárólag egészségesnek nyilvánított orvosi igazolással jöhet ismét óvodába!

Ehhez kérjük a szülőket, hogy e-mailben az aktuális és valós telefonszámukat elküldeni szíveskedjenek az alábbi címre: csicsergo.ovodatitkar@gmail.com


Az intézmény épületeinek külön eljárásrendjét a lap alján pdf csatolmányban olvashatják.


Az étkezés befizetéséhez szükséges webes felület a szülők számára a következő értesítésig zárva tart.

A júniusra szóló megrendeléseket kizárólag Simonné Bán Gabriella óvodatitkár rögzíti a rendszerben a szülők által leadott igényfelmérő alapján.

Kedves Szülők!

Kérem Önöket, hogy rendszeresen látogassák weboldalunkat, mert minden óvodánkkal kapcsolatos információt itt találnak, többek között az elmúlt két és fél hónap alatt lezajlott óvodánkban folyó tevékenységekről, dolgozóink munkájáról.

Folyamatosan frissítjük honlapunkat és tájékoztatjuk Önöket az intézményünkben történő eseményekről!

www.zugloicsicsergo.hu

 

Budapest, 2020. május 27.

 

Bízva együttműködésükben, köszönettel:

 

                                                                                                           Nagy Ildikó Mária sk.

                                                                                                               intézményvezető